Bezienswaardigheden

Gambia is slechts een heel klein landje en heeft dus niet bijzonder veel bezienswaardigheden. Toch is de prachtige natuur op zich een heel goede reden om Gambia te bezoeken.

Het landschap is licht heuvellachtig en er heerst een grote verscheidenheid aan vegetatie. Langsheen de oevers van de Gambia, de gelijknamige rivier die het land in twee delen opsplitst, vind je ook mangrovebossen en moersachtige gebieden.

Meer richting het noorden wordt het landschap droger en woestijnachtig; in zuidelijke richting wordt het eerder tropisch met onder meer palmbomen, katoenbomen en baobab-bomen, één van de meest opvallende bomen van heel Afrika met een dikke stam.

Gambia heeft ook enkele natuurparken – met het Abuko Nature Reserve als drukstbezochte -, waar je onder meer nijlpaarden, apen, krokodillen, antilopen, slangen maar vooral ook honderden verschillende vogelsoorten kunt spotten. De ‘Big Five’, waaronder leeuw en luipaard, vind je er niet (meer).

De parken zijn over het algemeen makkelijk te bereiken vanaf de hoofdstad Banjul. In deze kleinste hoofdstad van Afrika beleef je nog goed de Britse koloniale sfeer en vind je gezellige marktjes en musea die een bezoekje waard zijn. Aan de Gambiaanse kust kan je dan weer genieten van de prachtige zandstranden, de zon en de zee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content