Praktische informatie


Tijdzone+ 1 uur

GeldEgyptische pond

Beste ReistijdJe kan Egypte het hele jaar door bezoeken, maar midden in de zomer wordt het er wel erg warm.

Culturele gedragsregelsVrijwel alle Egyptenaren zijn erg religieus. Spreek daarom nooit neerbuigend over godsdienst en geloof. Buiten de stranden en zwembaden draag je als vrouw het beste een rok of broek tot onder de knie. Ook moet je je schouders bedekken. Ook mannen kunnen beter geen korte broeken en t-shirts die de schouders bloot laten dragen

Wanneer je een moskee bezoekt moet je als vrouw een hoofddoek dragen en mogen enkel je handel, gezicht en voeten onbedekt zijn.

Wanneer je op bezoek gaat bij een Egyptische familie is het gebruikelijk om een klein cadeautje mee te brengen. Zijn er kinderen in huis, dan neem je ook voor hen wat mee.

In Egypte is het erg onbeleefd om de zolen van je schoenen te tonen. En de palm van je hand voor iemands gezicht houden wordt ervaren als een belediging. Als je het getal vijf wil uitbeelden, let er dan op dat je de palm van je hand naar je toe gekeerd houdt.

Een beleefde manier om ‘nee’ te zeggen is door je rechterhand voor je hart te houden.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Cairo is 3.200 kilometer. Je vliegt er vier uur over.

VerkeerHet verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg. De maximumsnelheid staat op borden langs de weg. Binnen Cairo is het verkeer een absolute chaos, maar ook daarbuiten moet je oppassen. Egyptenaren houden zich helemaal niet aan de verkeersregels en doen eigenlijk maar wat. Zeker in het donker is het erg gevaarlijk om zelf te rijden. Niet verlichte auto’s rijden dan erg snel over de weg of staan plotseling stil. Ook ezels en voetgangers lopen midden op de pikdonkere weg.

Houd er bovendien rekening mee dat je aansprakelijk bent wanneer je iemand aanrijdt. Het maakt daarbij niet uit of het ongeluk jouw schuld is of niet.

Openbaar vervoerHet vliegtuig is de snelste en meest comfortabele manier om binnen Egypte te reizen. Egypt Air biedt binnenlandse vluchten aan tussen Cairo, Alexandrië, Sharm El Sheikh, Hurghada, Abu Simbel, Luxor en Aswan. De tickets zijn wel erg duur.

In het noorden van Egypte en tussen Cairo, Luxor en Aswan rijden comfortabele treinen met airconditioning. Op de route tussen Cairo en Aswan kan je keizen tussen een dagtrein en een nachttrein die duurder is, maar wel een eigen slaapcompartiment biedt.

Door heel Egypte rijden ook minder luxe treinen zonder airconditioning. Deze treinen zitten altijd heel vol en stoppen overal. Bovendien bestaat de kans dat je er als toerist om veiligheidsredenen niet in mag. Op de betere treinen reizen politieagenten mee, maar op de andere treinen niet.

De bus kan je prima gebruiken om naar de Sinaï en oasen in de woestijn te reizen. Kies dan wel voor de bussen met airconditioning die je een comfortabele plaats bieden.

Ook een mogelijkheid is het huren van een auto met chauffeur of het huren van een taxi voor een hele dag.

In Cairo kan je gebruik maken van de metro of een taxi. Als je met de taxi reist kies je het beste voor degenen die bij de hotels staan. Die zijn goed, betrouwbaarder en de chauffeurs spreken meestal Engels.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Egypte.

GezondheidGezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit220 Volt

Telefoon00 20

LinksEgyptische Toeristische Dienst

Egypt Tourism Net

Tour Egypt

Cairo Tourist

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content