Hurghada

Hurghada was tot voor kort nog een onbekend vissersdorpje, maar nu de populairste badplaats aan de Rode Zee. Je vindt hier dan ook één van de mooiste onderwaterwerelden op aarde. Dit gecombineerd met lekker warm zeewater en een altijd zonnig klimaat maken Hurgada tot de ideale bestemming voor watersportliefhebbers en zonaanbidders.

Hurghada bestaat nog maar zo’n honderd jaar en groeide de laatste tien jaar uit van een onbeduidend vissersplaatje tot een moderne badplaats met honderden hotels. Je vindt ze er in alle soorten en maten: van een eenvoudig onderkomen tot de meest luxe hotelcomplexen compleet met bars, discotheken, speeltuinen, theaters en zelfs dierentuinen. In El Dahar, het oude centrum van de stad, kan je nog een beetje de sfeer van het vroegere vissersdorpje proeven.

Daarbuiten is Hurghada volledig verwesterd. Tot diep in de nacht dansen Europese jongeren in één van de vele disco’s en bars. Historische gebouwen vind je er niet, maar wel een kristalheldere zee, prachtige zandstranden en een schitterende onderwaterwereld met unieke koralen, zeldzame vissen en scheepswrakken.

Wil je enigszins voorbereid het leven onder water ontdekken, bezoek dan eerst het Aquarium. Daar krijg je een mooi overzicht van de flora en fauna in de Rode Zee. Je hoeft in Hurghada helemaal geen duikervaring te hebben om een kijkje onder water te nemen. Een duikbril, snorkel en zwemvliezen volstaan. Zelfs zonder nat te worden kan je tijdens een tocht in een boot met een glazen bodem genieten van de kleurrijke koralen en vissen.

Ook voor ervaren duikers valt er genoeg te zien in Hurghada. Maak bijvoorbeeld een zeesafari naar de Giftun eilanden, een beschermd natuurgebied waar vissen in alle kleuren van de regenboog, barracuda’s en schildpadden leven. Sharm el Naga bezit de meest indrukwekkende koraalformaties en iets verder weg bij Dolphin Reef (ongeveer 3,5 uur varen) kan je tussen de dolfijnen zwemmen.

De zee mag dan Hurghada’s grootste troef zijn, ook in de achterliggende woestijn valt het nodige te ontdekken. In het grillige en kleurrijke landschap liggen de Romeinse steengroeven Mons Porphyritis en Mons Claudianus.

De prachtige purpersteen of keizerporfier die de Romeinen in Mons Porphyritis uit de grond haalden gebruikten ze om hun paleizen mee op te luisteren. In Mons Claudianus lieten ze dwangarbeiders graniet delven om Rome mee te verfraaien. Je vindt hier nog de resten van een fort, Romeinse woningen, badhuizen, stallen en imposante pilaren.

Grijp ook de kans om een kopje thee te drinken bij de gastvrije Bedoeïenen die in hun tenten van geitenwol in de woestijn leven of maak een excursie naar Luxor met zijn prachtige tempels en graven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content