Wat moet je zien?


Ruwenzori Mountains
Deze bergketen vormt de grens tussen Congo en Uganda en is één van de bekendste in Afrika omdat het de enige is met gletsjers. De keten is ongeveer 110 kilometer lang en kan van beide kanten bereikt worden.

Een trektocht door deze bergen duurt vijf dagen. In Mutsora kan je een gids en dragers inhuren. In het gebied leven olifanten, chimpansees, duikerbokken, apen en 19 soorten vogels, waaronder de rode Ruwenzori toerako.

Mount Hoyo
De Mount Hoyo ligt aan het noordelijke uiteinde van de Ruwenzori bergen. Je kan de berg beklimmen, maar daar doe je twee dagen over. Verder zijn er prachtige watervallen en grotten met stalagmieten.

Nyaragongo, Nyamulgira en Karisimbi vulkanen
In dit deel van het park liggen drie vulkanen: de Nyaragongo (3470 meter), Nyamulgira (3055 meter) en Karisimbi (4507 meter). Wanneer de politieke situatie het toelaat kunnen de eerste twee vulkanen beklommen worden. Ze zijn allebei nog actief en de erupties die om de paar jaar plaatsvinden zijn een waar spektakel.

De uitbarstingen hebben ervoor gezorgd dat er een zeer gevarieerd bos van oudere en jongere vegetatie op de hellingen is ontstaan. Ten noorden van de Nyamulgira vulkaan ligt het natuurreservaat dat speciaal bestemd is voor het observeren van chimpansees.

Rwindi en Vitshumbi Plains
Op deze vlakten leven de meeste dieren in het park, zoals leeuwen, antilopen, nijlpaarden, bavianen, hyena’s en jakhalzen. Rond de Rwindi rivier wemelt het van de nijlpaarden, samen met een aantal bijzondere vogels zoals witte pelikanen, kleine zilverreigers, adelaars en eenden.

Ook langs de Rutshuru rivier komen veel nijlpaarden voor. In het oosten van dit deel vormt de Ishasha rivier de grens tussen Congo en Rwanda. In de bergen langs deze rivier ligt een belangrijk onderzoekscentrum.

Foto: Uitbarsting van de Nyamulgira. ©Reuters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content