Praktische informatie


Ligging
Virunga National Park ligt in het westen van Rwanda en het oosten van Congo, op de grens van de twee landen.

Grootte
Het park is ongeveer 8000 km² groot. Dat komt overeen met een derde van België. Het laagste punt is 798 en het hoogste 5.119 meter.

Klimaat
In de bergen van Virunga heerst een aangenaam klimaat met gemiddelde temperaturen van 10°C en een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 1000 mm. Hoog in de bergen is het vrijwel altijd nevelig omdat de wind die tegen de berghellingen blaast omhoog gezogen wordt en zo terechtkomt in koudere lucht. Hierdoor zijn de altijd vochtige regenwouden ontstaan.

In de lager gelegen delen wordt het zelden warmer dan 30°C of kouder dan 15°C. De droogste maanden zijn juli tot en met september en de natste februari tot en met mei.

Bereikbaarheid
Het internationale vliegveld van Rwanda ligt in Kigali en van daaruit loopt een geasfalteerde weg naar Ruhengeri. Het wordt sterk afgeraden om zelf te rijden. Er lopen bussen van l’Office National des Transports en Commun tussen verschillende plaatsen in Rwanda. Informatie daarover vind je in busstations.

Je kan ook naar Goma in Congo vliegen en van daaruit naar het park trekken. Op de weg van Goma naar Rutshuru neem je de afslag in het dorp Kalangeera, 10 kilometer voor Rutshuru. Ook als het weer mogelijk is om naar het oosten van Congo te reizen moet je van tevoren altijd informeren waar het veilig is en waar niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content