Beroemd Chinees terracottaleger blijkt nog groter

© Reuters

Chinese archeologen hebben 110 nieuwe strijders van het beroemde terracottaleger gevonden bij het mausoleum van keizer Qin Shihuang.

Chinese archeologen hebben 110 nieuwe strijders van het beroemde terracottaleger aangetroffen dat begraven was nabij het mausoleum van keizer Qin Shihuang in het noorden van het Aziatische land.

Opgravingen op een site met een oppervlakte van 200 vierkante meter hebben in totaal 110 personages van terracotta naar boven gebracht, zei Shen Maosheng, adjunct-directeur van het departement voor archeologie van het ter plaatse opgetrokken museum nabij de stad Xian.

“Het meest belangrijke nu is dat deze overblijfselen goed bewaard zijn gevonden, in kleuren beschilderd”, zei de man. De opgravingen leverden ook wapens en delen van karren op. Er zijn nog elf soldaten van terracotta, bijna ter grootte van een volwassen man, naar boven te brengen.

Het beroemde leger, bestaande uit duizenden soldaten van terracotta en hun paarden, zijn in 1974 gevonden door boeren die putten groeven nabij de begraafplaats van Qin Shihuang, de eerste keizer van China. De archeologische vondst was één van de belangrijkste van de twintigste eeuw en de vindplaats is logischerwijze één van de grootste toeristische trekpleisters van het land. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content