Bergland Express rijdt niet door België

Na vijf jaar door België, rijdt de wintersporttrein Bergland Express van het Nederlandse The Train Company (TTC) dit winterseizoen ‘noodgedwongen’ niet meer door ons land. Aan Belgische skiërs wordt de opstapplaats Aken als alternatief geboden.

Harry de Boer, de directeur van TTC, noemt de beslissing ‘noodgedwongen’. Hij heeft het over een steeds moeilijkere samenwerking met de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS, via dewelke TTC onder meer de rijpaden moest aanvragen. Er zouden ook zakelijke geschillen zijn.

Bovendien hadden de skitreinen van TTC vorig winterseizoen te kampen met vele vertragingen op Belgisch grondgebied.

De Bergland Express blijft wel sporen richting de wintersportgebieden in Oostenrijk en Italië. Aan Belgische wintersporters raadt TTC Aken, net over de Duitse grens, aan als opstapplaats. In Nederland kan er opgestapt worden in Utrecht, ’s Hertogenbosch, Eindhoven en Venlo. De voorbije jaren pikte de Bergland Express reizigers op in onder meer Antwerpen en Brussel.

Of de Bergland Express het volgende winterseizoen (2009/2010) opnieuw in België rijdt, is nog niet zeker. Mogelijk ligt er voor TTC een oplossing in de liberalisering van het internationale reizigersverkeer vanaf 2010.

Informatie
The Train Company

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content