De 270 kilometer aan fiets-, mountainbike- en e-bikepaden in Montafon bieden elke dag nieuwe bergavonturen. Het motto van het BergePLUS Bike-programma, "Echte bergen. Echt beleven", kan door groot en klein van maandag tot en met zaterdag in de praktijk worden ervaren.

Daniel Zangerl Montafon Tourismus GmbH
© Daniel Zangerl Montafon Tourismus GmbH

De topbelevenis voor mountainbikers is de vijf uur durende Silvretta e-bike-safari (45 km). Het hoogtepunt van deze tocht zijn de drie indrukwekkende stuwmeren Vermuntsee, Silvrettasee en Kopssee. Het prachtige uitzicht op het berglandschap vanaf de Bielerhöhe is indrukwekkend: de Piz Buin (3312 meter), de hoogste berg van Vorarlberg, ligt bij deze tocht binnen handbereik.

Daniel Zangerl Montafon Tourismus GmbH
© Daniel Zangerl Montafon Tourismus GmbH

De deelnemers krijgen een traditionele beloning: het doel van de e-mountainbiketocht door een zeer afwisselend landschap is het idyllisch gelegen Alpe Nova. Van St. Gallenkirch leidt de tocht naar de populaire almen van Garfrescha en via een terrein met lichte hoogteverschillen naar Novatal. Hier kunnen de deelnemers zien hoe van melk 'Sura Kees', dé specialiteit van Montafon, wordt gemaakt.

Daniel Zangerl Montafon Tourismus GmbH
© Daniel Zangerl Montafon Tourismus GmbH

De vijftig kilometer lange single-trail-tocht rond de Itonskopf is zowel qua landschap als qua sportieve uitdaging heel speciaal. Deze tocht van zes uur leidt over de Bartholomäberg naar Alplegi en de Alpe Latons, waarna de fantastische single-trail begint.

De Driedalentocht leidt via de mooiste route door drie regio's: van Montafon via Walgau naar het Brandnertal. Het eindpunt is de Alpe Rona, waar de deelnemers bij een uitgebreide koffietafel kunnen genieten van het prachtige uitzicht over het omliggende berglandschap.

Meer informatie: www.montafon.at

De 270 kilometer aan fiets-, mountainbike- en e-bikepaden in Montafon bieden elke dag nieuwe bergavonturen. Het motto van het BergePLUS Bike-programma, "Echte bergen. Echt beleven", kan door groot en klein van maandag tot en met zaterdag in de praktijk worden ervaren. De topbelevenis voor mountainbikers is de vijf uur durende Silvretta e-bike-safari (45 km). Het hoogtepunt van deze tocht zijn de drie indrukwekkende stuwmeren Vermuntsee, Silvrettasee en Kopssee. Het prachtige uitzicht op het berglandschap vanaf de Bielerhöhe is indrukwekkend: de Piz Buin (3312 meter), de hoogste berg van Vorarlberg, ligt bij deze tocht binnen handbereik. De deelnemers krijgen een traditionele beloning: het doel van de e-mountainbiketocht door een zeer afwisselend landschap is het idyllisch gelegen Alpe Nova. Van St. Gallenkirch leidt de tocht naar de populaire almen van Garfrescha en via een terrein met lichte hoogteverschillen naar Novatal. Hier kunnen de deelnemers zien hoe van melk 'Sura Kees', dé specialiteit van Montafon, wordt gemaakt. De vijftig kilometer lange single-trail-tocht rond de Itonskopf is zowel qua landschap als qua sportieve uitdaging heel speciaal. Deze tocht van zes uur leidt over de Bartholomäberg naar Alplegi en de Alpe Latons, waarna de fantastische single-trail begint. De Driedalentocht leidt via de mooiste route door drie regio's: van Montafon via Walgau naar het Brandnertal. Het eindpunt is de Alpe Rona, waar de deelnemers bij een uitgebreide koffietafel kunnen genieten van het prachtige uitzicht over het omliggende berglandschap.Meer informatie: www.montafon.at