Bergen rond Machu Picchu in april 2016 gesloten

© iStockphoto

Twee bergen rond Machu Picchu zullen in april 2016 tijdelijk gesloten worden voor bezoekers omdat er onderhoudswerken gedaan worden.

De bergen Huayna Picchu en Cerro Machu Picchu zullen in 2016 om de beurt gedurende twee weken afgesloten worden: de Huayna Picchu van 1 tot en met 15 april en de Cerro Machu Picchu van 16 tot en met 30 april. Machu Picchu zelf blijft gewoon toegankelijk.

De twee bergtoppen rondom de eeuwenoude Inca stad zijn populair bij klimmers omdat ze een schitterend uitzicht op Machu Picchu bieden. De paden, muren, trappen en platforms moeten dringend vernieuwd worden omdat er dagelijks honderden toeristen overheen lopen.

De sluiting zal tot gevolg hebben dat de vraag naar tickets om de twee bergtoppen te beklimmen op de overige dagen nog groter zal zijn dan normaal. Voor Huayna Picchu worden maximaal 400 tickets per dag verkocht en voor Cerro Machu Picchu maximaal 800. Vroeg boeken is dus de boodschap of een van de alternatieve routes kiezen bijvoorbeeld de wandeling naar de Sun Gate. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content