Bergen beklimmen met de rugzak

Wandelreisorganisatie ‘Te Voet’ biedt twintig sportieve bergtochten aan.

Wie deze zomer zijn grenzen wil verleggen, moet met niets meer dan een rugzak als bagage een bergtocht maken. Enige voorbereiding en een gezonde portie doorzettingsvermogen zijn nodig om deze avonturentocht tot een goed einde te brengen.

Wandelreizenorganisatie ‘Te Voet’ merkte het al op; de bergtocht wint aan belangstelling. Steeds meer mensen verkiezen avontuurlijke trektochten in de bergen boven de klassieke dagwandelingen.

Naast de lage kostprijs van de slaapmogelijkheden, bieden deze individuele trektochten doorheen hooggebergtes ook nog andere voordelen. Wandelaars trekken van hut naar hut en hebben dus veel meer vrijheid. Ook wandelen zij over rustige paden waardoor ze van de bergreis in zijn puurste vorm kunnen genieten.

Klassiekers

Om mee te zijn met deze nieuwe hype, biedt ‘Te Voet’ een twintigtal bergtochten aan. Ook hier blijken klassiekers zoals een tocht doorheen de Italiaanse vallei van Aosta met als climax de meer dan vierduizend meter hoge top van de Gran Paradiso een groot succes. Oostenrijk biedt sportieve tochten door het Schöber-massief. Voor de durvers is er de vijfduizend meter hoge top van de Elbrus aan de grens tussen Rusland en Georgië.

Omdat dit soort tochten toch enig risico inhouden, is een goede voorbereiding wel een must. Ook kan u tijdens deze trektochten rekenen op de hulp van een ‘Te Voet’-begeleider die u met raad en daad bijstaat.

Tiffany Philips

Meer info over het aanbod en prijzen vindt u terug op: http://www.tevoet.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content