Terwijl sommige delen van de VS kampen met bijzonder hevige sneeuw en een harde winter, krijgen regio's zoals Yellowstone juist te maken met een heel zachte winter. Drie dagen geleden al werd in de namiddag een eerste beer gezien in het centrale deel van het park. Dat is bijna een maand eerder dan in de voorbije jaren, toen de beren zich pas tussen 4 en 14 maart opnieuw lieten zien.

Het vroege einde van de winterslaap baart de parkdirectie zorgen, omdat wandelaars en skiërs op de hoogte gebracht moeten worden dat ze ook in februari al rekening moeten houden met de beren. De dieren gaan bovendien onmiddellijk na de winterslaap op zoek naar voedsel, vaak karkassen van bizons of rendieren die de winter niet hebben overleefd, en ze kunnen zich daarbij erg agressief gedragen.

Wandelaars, skiërs en andere bezoekers van het park wordt aangeraden om altijd in groep te blijven, voldoende lawaai te maken en pepperspray mee te nemen.

(IPS)

Terwijl sommige delen van de VS kampen met bijzonder hevige sneeuw en een harde winter, krijgen regio's zoals Yellowstone juist te maken met een heel zachte winter. Drie dagen geleden al werd in de namiddag een eerste beer gezien in het centrale deel van het park. Dat is bijna een maand eerder dan in de voorbije jaren, toen de beren zich pas tussen 4 en 14 maart opnieuw lieten zien.Het vroege einde van de winterslaap baart de parkdirectie zorgen, omdat wandelaars en skiërs op de hoogte gebracht moeten worden dat ze ook in februari al rekening moeten houden met de beren. De dieren gaan bovendien onmiddellijk na de winterslaap op zoek naar voedsel, vaak karkassen van bizons of rendieren die de winter niet hebben overleefd, en ze kunnen zich daarbij erg agressief gedragen. Wandelaars, skiërs en andere bezoekers van het park wordt aangeraden om altijd in groep te blijven, voldoende lawaai te maken en pepperspray mee te nemen.(IPS)