Kandersteg in het Berner Oberland staat van 24 tot 30 januari 2010 bol van de wintersportnostalgie tijdens de eerste belle époque-vakantieweek, die u terugbrengt naar de tijd rond 1900.

Tot de activiteiten behoren ondermeer nostalgische bobsleeraces, open air curling onder leiding van Schotse curlingspelers, teatime-party's, thé dansant, telemarkskiën, arresleetochten en een feestelijk bal in oude stijl. Deze bijzondere vakantieweek wordt een jaarlijks terugkerend evenement.

Eind 19de eeuw begon de toeristische ontwikkeling in het Berner Oberland, waarbij vooral Britse gasten de toon zetten. In het gemoedelijke dorp Kandersteg aan de Lötschbergspoorlijn herinneren tal van gebouwen en karakteristieke hotels nog aan deze tijd, die de geschiedenis is ingegaan als belle époque.

Oude foto's in de hotels en restaurants geven een kijkje in de geschiedenis van het dorp. Ski- en bobsleeraces waren anno 1900 geliefde wintersportactiviteiten. De Schotten brachten het curlingspel naar Kandersteg.

Arrangementen

Kandersteg Tourismus biedt aantrekkelijke belle époque-arrangementen aan en veel hotels organiseren thema-avonden. Dagelijkse evenementen in het dorp zorgen voor een historische sfeer tijdens de hele week. Het is mogelijk een arrangement voor de hele week te boeken, of alleen een avond of een dag mee te maken.

Informatie

Kandersteg Belle époque

Kandersteg in het Berner Oberland staat van 24 tot 30 januari 2010 bol van de wintersportnostalgie tijdens de eerste belle époque-vakantieweek, die u terugbrengt naar de tijd rond 1900. Tot de activiteiten behoren ondermeer nostalgische bobsleeraces, open air curling onder leiding van Schotse curlingspelers, teatime-party's, thé dansant, telemarkskiën, arresleetochten en een feestelijk bal in oude stijl. Deze bijzondere vakantieweek wordt een jaarlijks terugkerend evenement. Eind 19de eeuw begon de toeristische ontwikkeling in het Berner Oberland, waarbij vooral Britse gasten de toon zetten. In het gemoedelijke dorp Kandersteg aan de Lötschbergspoorlijn herinneren tal van gebouwen en karakteristieke hotels nog aan deze tijd, die de geschiedenis is ingegaan als belle époque. Oude foto's in de hotels en restaurants geven een kijkje in de geschiedenis van het dorp. Ski- en bobsleeraces waren anno 1900 geliefde wintersportactiviteiten. De Schotten brachten het curlingspel naar Kandersteg. Arrangementen Kandersteg Tourismus biedt aantrekkelijke belle époque-arrangementen aan en veel hotels organiseren thema-avonden. Dagelijkse evenementen in het dorp zorgen voor een historische sfeer tijdens de hele week. Het is mogelijk een arrangement voor de hele week te boeken, of alleen een avond of een dag mee te maken.InformatieKandersteg Belle époque