Drie op vier toeristische reizen leiden de inwoners van ons land naar een buitenlandse bestemming, zo blijkt uit statistieken die het Europese bureau Eurostat dinsdag heeft verspreid.

Volgens Eurostat ondernamen de inwoners van België vorig jaar 10,7 miljoen toeristische reizen. Liefst 76 procent van die reizen brachten de vakantiegangers naar een bestemming buiten de eigen landsgrenzen.

Enkel in het Groothertogdom Luxemburg lag het aandeel van de buitenlandse reizen nog hoger. Bovendien registreerde Eurostat slechts drie andere landen waar de buitenlandse vakanties goed waren voor meer dan de helft van het totale aantal reizen: Slovenië (56 pct), Nederland (53 pct) en Oostenrijk (50 pct). Het Europese gemiddelde bedraagt slechts 23 procent.

De vakanties van lange duur in het buitenland vertegenwoordigden meer dan de helft van de reizen die de Belgische inwoners ondernamen, maar er waren ook weinig andere landen waar er in verhouding meer aan buitenlandse tripjes van korte duur werd gedaan. Enkel de Luxemburgers en de Slovenen zochten nog vaker dan de Belgen buitenlandse oorden op voor een kort verblijf.

In het zuiden en oosten van Europa vindt de toerist eerder zijn gading binnen de landsgrenzen. Liefst 94 procent van alle toeristische reizen die de Roemeen ondernam kenden een binnenlandse bestemming. Ook de Spanjaarden (92 pct), de Bulgaren en de Grieken (beide 91 pct) gaan het doorgaans niet al te ver zoeken wanneer ze aan vakantie toe zijn. (Belga/MS)

Drie op vier toeristische reizen leiden de inwoners van ons land naar een buitenlandse bestemming, zo blijkt uit statistieken die het Europese bureau Eurostat dinsdag heeft verspreid. Volgens Eurostat ondernamen de inwoners van België vorig jaar 10,7 miljoen toeristische reizen. Liefst 76 procent van die reizen brachten de vakantiegangers naar een bestemming buiten de eigen landsgrenzen. Enkel in het Groothertogdom Luxemburg lag het aandeel van de buitenlandse reizen nog hoger. Bovendien registreerde Eurostat slechts drie andere landen waar de buitenlandse vakanties goed waren voor meer dan de helft van het totale aantal reizen: Slovenië (56 pct), Nederland (53 pct) en Oostenrijk (50 pct). Het Europese gemiddelde bedraagt slechts 23 procent. De vakanties van lange duur in het buitenland vertegenwoordigden meer dan de helft van de reizen die de Belgische inwoners ondernamen, maar er waren ook weinig andere landen waar er in verhouding meer aan buitenlandse tripjes van korte duur werd gedaan. Enkel de Luxemburgers en de Slovenen zochten nog vaker dan de Belgen buitenlandse oorden op voor een kort verblijf. In het zuiden en oosten van Europa vindt de toerist eerder zijn gading binnen de landsgrenzen. Liefst 94 procent van alle toeristische reizen die de Roemeen ondernam kenden een binnenlandse bestemming. Ook de Spanjaarden (92 pct), de Bulgaren en de Grieken (beide 91 pct) gaan het doorgaans niet al te ver zoeken wanneer ze aan vakantie toe zijn. (Belga/MS)