Belgische strandgangers zijn niet bijzonder romantisch

© iStockphoto

Uit het jaarlijkse Flip-Flop report van Expedia blijkt dat Belgische vakantiegangers niet tot de meest romantische behoren. Ze gaan het minst op zoek naar een vakantieliefde, zijn niet geïnteresseerd in het ontmoeten van singles en flirten niet graag met andere vakantiegangers.

Slechts vijf procent van de Belgen zegt dat ze op een strandvakantie graag een vakantieliefde ontmoeten. Hiermee laten Belgen van alle onderzochte landen de liefde het minst een rol spelen in hun keuze voor een strandvakantie.

Naaktzwemmen

Ook als de strandbestemming bereikt is, zullen ze niet snel op avontuur gaan. Samen met de Japanners (96 procent) en Nieuw-Zeelanders (89 procent) gaan Belgische strandgangers (88 procent) het minst graag naaktzwemmen. Ook seks op het strand is maar voor tien procent van de Belgische ondervraagden een optie: wederom een van de laagste percentages ter wereld. Brazilianen (29 procent) en Amerikanen (27 procent) voeren hier de lijst aan.

Ontspannen

Belgen houden wel van mensen kijken (29 procent), lezen (44 procent) en de zonsondergang bewonderen (42 procent). Rene Nieuwmans van Expedia over de resultaten: “Duidelijk is dat de Belgen graag de rust opzoeken tijdens hun strandvakantie. De belangrijkste overweging alvorens er een strandvakantie wordt geboekt, is het weer. Daarnaast getuigt de minimale voorbereiding van een ontspannen houding ten opzichte van de strandvakantie: Belgische mannen en vrouwen besteden de minste tijd aan het werken aan een ‘beach-ready’ lichaam. We zagen in de onderzoekresultaten ook dat de Belgische ondervraagden niet in groten getale in het nachtleven duiken en na Frankrijk het minste aan alcohol uitgeven.”

Ergernissen

De rust waar Belgische toeristen naar op zoek zijn op het strand wordt nogal eens verstoord. In het Flip Flop-rapport komen tevens de grootste ergernissen op het strand aan het licht. Meer dan 80 procent van de Belgische ondervraagden ergeren zich het meest aan toeristen die vuilnis achterlaten. Ook luide muziek en mensen die met zand gooien vinden Belgen irritant.

Over de enquête

De enquête is afgenomen onder 15.363 ondervraagden met een leeftijd van 18+, in 17 landen (de VS, Canada, Mexico, Brazilië, het VK, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, België, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Zuid-Korea, India en Thailand).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content