Belgische kust tevreden over kerstvakantie

Ondanks het mindere weer zijn ze aan de kust tevreden over de kerstvakantie. Heel wat mensen huurden een appartement, boekten een weekend op hotel of vierden oud naar nieuw aan zee. Ook de horeca hoor je niet klagen, want er waren ook heel wat dagjesmensen. © BELGA

De toeristische sector aan de kust kijkt tevreden terug op de kerstvakantie. Dat meldt het toeristisch provinciebedrijf Westtoer. Vooral het weekend tussen de feestdagen leidde tot extra drukte.

Met Kerstmis bleef het relatief rustig aan de kust. Deze feestdag wordt traditioneel doorgebracht in familieverband. Vooral in het eerstvolgende weekend en in de periode rond Nieuwjaar hebben binnen- en buitenlandse toeristen een korte vakantie doorgebracht aan de kust.

Volgens gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block zaten de hotels zo goed als vol op Nieuwjaar, en ook de dagen daarrond werden bezettingsgraden genoteerd rond 90 procent. Dankzij het vrij goede weer werd ook een positieve tendens genoteerd bij het dagjestoerisme.

“De kerstvakantie bewijst dat de kust meer dan ooit een bestemming is voor de vierseizoenen”, aldus De Block. “Ongeveer twee derde van de toeristische omzet wordt gerealiseerd buiten de zomermaanden. Ook in een snel evoluerende sector houdt de kust goed stand. De Belgen houden nog altijd van hun kust”, klinkt het. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content