Belgen vinden Zwitserland het minst gastvrij

Belgen zijn zeer te spreken over de gastvrijheid van de Turken, maar de Zwitserse gastvrijheid laat veel te wensen over.

Uit een onderzoek van vakantiewebsite Zoover.be blijkt dat Turkije met grote meerderheid verkozen is tot het meest gastvrije vakantieland. Zwitserland scoort het slechtst met een score van 3% van het totaal aantal stemmen. Deelnemers aan het onderzoek konden een keuze maken uit een selectie van populaire Europese vakantielanden.

Opvallend is dat Turkije in het onderzoek een grote voorsprong heeft op de andere landen. Turkije is door 32% van de stemmers uitgeroepen tot meest gastvrij, terwijl Duitsland en Spanje op gepaste afstand volgen met ‘slechts’ 16% en 14% van de stemmen.

De Belgische resultaten wijzen uit, dat de gastvrijheid van de Poolse bevolking met 4% van de stemmen verre van goed is in vergelijking met die van de Turken. Maar de Zwitsers doen het met slechts 3% van de stemmen nog slechter. Ook Zweden en Denen staan niet bekend om hun gastvrijheid met een score van 4% in de Belgische onderzoeksresultaten.

De resultaten

Turkije 32%

Duitsland 16%

Spanje 14%

Italiƫ 13%

Frankrijk 10%

Denemarken 4%

Polen 4%

Zweden 4%

Zwitserland 3%

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content