De touroperators spreken van 47 pct meer boekingen en tot 50 pct meer bezoekers op hun websites. "De Belg is slechte weer beu", klinkt het in Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

Jetair noteerde de voorbije twee weken 47 pct meer vliegvakanties. Ook bij Thomas Cook loopt het storm. Beide touroperators merken nu al een stijging van het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar.

"De Belg mikt op kortingen", zegt Thomas Cook-woordvoerder Baptiste Van Outryve. "Van november tot januari waren er al opvallend veel vroegboekingen. Daarna werd het kalmer maar de laatste twee weken is het weer een stormloop."

De algemene onzekerheid deed veel Belgen aarzelen om voor mei te boeken. Het slechte weer speelt natuurlijk een rol. "Mensen boeken hun lastminutes opvallend vroeger om er zeker van te zijn dat ze nog iets naar hun zin vinden", luidt het. (Belga/MS)

De touroperators spreken van 47 pct meer boekingen en tot 50 pct meer bezoekers op hun websites. "De Belg is slechte weer beu", klinkt het in Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws. Jetair noteerde de voorbije twee weken 47 pct meer vliegvakanties. Ook bij Thomas Cook loopt het storm. Beide touroperators merken nu al een stijging van het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar. "De Belg mikt op kortingen", zegt Thomas Cook-woordvoerder Baptiste Van Outryve. "Van november tot januari waren er al opvallend veel vroegboekingen. Daarna werd het kalmer maar de laatste twee weken is het weer een stormloop." De algemene onzekerheid deed veel Belgen aarzelen om voor mei te boeken. Het slechte weer speelt natuurlijk een rol. "Mensen boeken hun lastminutes opvallend vroeger om er zeker van te zijn dat ze nog iets naar hun zin vinden", luidt het. (Belga/MS)