Belgen het liefst op vakantie in een hotel

© Getty Images/iStockphoto

De Belgische reiziger gaat het liefst op hotel. Voor ruim de helft van hen mag dat een luxehotel zijn: 41 procent wil een viersterrenhotel, 11 procent een vijfsterrenhotel.

Belgen hebben een duidelijke voorkeur voor een vakantie in een hotel en dan het liefst een luxehotel: 41 procent wil een viersterrenhotel en 11 procent een vijfsterrenhotel. Dat blijkt uit het Travel Trends Report van de vereniging van Belgische reisorganisatoren ABTO, een nieuwe gegevensbank ontwikkeld in samenwerking met marktonderzoeksbureau GfK.

Van de respondenten geeft de grootste groep (46 procent) aan voor een hotelverblijf te kiezen, gevolgd door mensen die kiezen voor een vakantiewoning (17 procent) of een appartement (9 procent).

Het meest populaire transportmiddel van de Belgische reiziger is de eigen wagen (41 procent), gevolgd door het vliegtuig (38 procent), de autobus of -car (12 procent) en de trein (5 procent).

Europa is favoriet

Wat bestemming betreft blijft Frankrijk op kop, met ruim een vijfde van de reizen. Op de tweede plaats (met ruim een reis op de zeven) komen de vakanties in eigen land. Spanje is met ruim een op de tien reizen de nummer drie.

ABTO concludeert dat de Belg duidelijk het liefst binnen Europa blijft. De belangrijkste afreismaand is juli, met 20 procent van de reizen, gevolgd door april (13 procent), en augustus en mei (elk 11 procent). De belangrijkste boekingsmaand is januari, met procent van de geboekte verblijven.

Voor het Travel Trends Report van ABTO werden in de periode van november vorig jaar tot mei bijna 6.000 boekers bevraagd, volgens de vereniging goed voor ruim 21.000 reizigers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content