Belgen gaan graag met de auto op vakantie

Precies 55 procent van de Belgen gaat met de auto op vakantie, zo blijkt uit een enquête van reisbijstandsorganisatie Touring.

Precies 55 procent van de Belgen gaat met de auto op vakantie, zo blijkt uit een enquête van reisbijstandsorganisatie Touring.

Dat getal ligt duidelijk boven het Europese gemiddelde van 44 procent. Opvallend is ook dat hun aantal alleen maar blijft toenemen, want in 2010 ging 51 procent van de Belgen met de wagen op reis.

De toename van het aantal autovakanties wordt door Touring onder meer toegeschreven aan de populariteit van Oost-Europese landen, die door de Belgen steeds vaker met de wagen worden bezocht.

Frankrijk blijft evenwel het belangrijkste vakantieland: bijna dertig procent van de Belgen verblijft tijdens de zomervakantie bij onze zuiderburen. Spanje, Italië, Turkije en Griekenland vervolledigen de top vijf. Ongeveer een op de tien Belgen neemt vakantie in eigen land.

Ook blijkt uit het onderzoek dat bijna 30 procent van de Belgen drie tot vier keer per jaar op vakantie gaan. Ongeveer 40 procent houdt het op één vakantie per jaar. Dat gebeurt overigens niet altijd in de klassieke vakantiemaanden, want zowat 35 procent van de ondervraagden was al voor 1 juni op vakantie getrokken.

De enquête werd in het begin van het jaar afgenomen bij 34.500 mensen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content