Belg gaat liever naar buitenlandse pretparken

© David Jafra, Wikicommons

De Belgen zijn meer tevreden over de vier buitenlandse pretparken die ze vaak bezoeken, dan over de zeven pretparken op eigen bodem.

De Belgen zijn meer tevreden over de vier buitenlandse pretparken die ze vaak bezoeken, dan over de zeven pretparken op eigen bodem. Dat toont een onderzoek van Profacts aan.

Het marktonderzoeksbureau bevroeg in de eerste week van augustus duizend Belgen. De foutenmarge bedraagt 3 procent. Een score geven was enkel mogelijk voor recentelijk bezochte parken.

Naast de buitenlandse parken Disneyland Parijs, De Efteling, Parc Astérix en Phantasia Land, werden Bobbejaanland, Bellewaerde Park, Plopsaland, Walibi, Plopsa Indoor Hasselt, Boudewijn Seapark en Plopsa Coo opgenomen in de enquête.

“Wanneer mensen de pretparken moeten beoordelen die ze zelf bezocht hebben, dan is het duidelijk dat de buitenlandse pretparken voor meer genot zorgen dan de Belgische”, luidt het in een persbericht. 81 procent van de bezoekers van Disneyland Parijs zegt uiterst tevreden te zijn over dit pretpark. De Efteling (72 pct), Parc Astérix (71 pct) en Phantasia Land volgen (66 pct).

De buitenlandse parken winnen het pleit met de verscheidenheid aan en het innovatieve karakter van de attracties, en met de openingsuren, netheid en vriendelijkheid van het personeel.

Bobbejaanland is het eerste Belgische park op plaats vijf (57 pct). De meeste overige parken behalen een score in de 50 procent. Boudewijn Seapark en Plopsa Coo scoren lager dan 50 procent. Voor Boudewijn Seapark spelen de lange wachttijd aan attracties en het minder vriendelijk personeel een rol. En de bezoekers vinden dat Plopsa Coo een lage verscheidenheid aan attracties heeft.

Walibi, Bobbejaanland en Bellewaerde zijn de meest vertrouwde Belgische pretparken, De Efteling het buitenlandse. De drie Plopsa-parken zijn momenteel de meest bezochte parken in ons land. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content