Beleef onvergetelijke reiservaringen vanuit je luie zetel

© REUTERS

Niet genoeg geld, tijd of thermisch ondergoed om een reis naar Antarctica, Mount Everest of de Kaaimaneilanden te boeken? Wij hebben de oplossing.

Het ISS

De kans dat je ooit enkele nachtjes in het International Space Station kan boeken bij het reisbureau is gering. Nochtans moet het behoorlijk indrukwekkend zijn: genieten van het heelal, het zicht op onze planeet in al haar glorie en tijd doorbrengen met enkele van de intelligentste mensen ter wereld die full time aan het werk zijn in dit ruimtestation.

Voor zij die hun dromen in duigen zien vallen: het ISS heeft verschillende webcams die in high definition prachtige beelden van de aarde vanuit de ruimte naar uw computer-pc sturen. Er is zelfs een webcam waarop je vrolijk kan meeluisteren naar de gesprekken van de astronauten.

Via deze link reis je zonder problem naar het ISS

De koraalriffen

Koraalriffen zijn niet minder dan indrukwekkend. Deze “regenwouden van de oceaan” bieden voeding en onderdak aan maar liefst 25% van alle oceaansoorten.

Toch is hun vermogen om biodiversiteit in stand te houden niet wat ons het meeste aantrekt: we zijn gewoon gek op hun vrolijke kleuren (en omdat Nemo er misschien woont). We zijn zelfs zo dol op koraal dat de riffen jaarlijks zo’n 10 miljard dollar aan toerisme genereren. Jammer genoeg behandelen veel toeristen de riffen niet met respect, en breken velen stukjes van het koraal om als souvenir mee naar huis te nemen.

Wie denkt zichzelf niet te kunnen bedwingen kan de riffen via deze link ook bekijken

Antarctica

Mensen hebben nog steeds de neiging om af te zakken naar warmere oorden, dus een heen-en-weertje Antarctica wordt niet al te vaak aangekocht. Het gebied is ook niet voorzien op toeristen. Er zijn wel wat onderzoeksstations, al worden die maar door 1100 mensen bevolkt tijdens de wintermaanden (in de zomer kan dat aantal “oplopen” tot 4400).

Toch kan je dankzij de webcam van de Palmer onderzoeksstation dit ijselijke oord bezoeken vanuit de warmte van je eigen woonkamer. Zie wetenschappers aan het werk en aanschouw pinguïns in hun natuurlijke habitat.

Klik hier voor instant Happy Feet

Het noorderlicht

“Het noorderlicht zien” staat bij veel mensen hoog op de bucketlist. Dit lichtverschijnsel, ook wel aurora borealis genoemd, wordt veroorzaakt door de zonnewind, die grote hoeveelheden geladen deeltjes het heelal in slingert. De energie van die deeltjes komt weer vrij op 80 tot 1000 kilometer hoogte en wordt uitgestraald in de vorm van een kleurrijk licht.

Om het noorderlicht het beste te kunnen waarnemen moet je tussen september en april naar Canada, Alaska, IJsland of noordelijk gelegen delen van Scandinavië afzakken en heel hard hopen. Je kan natuurlijk ook via moderne technologie berekenen waar en wanneer het noorderlicht zich zal manifesteren en dit spektakel vanuit je luie zetel bewonderen.

Klik hier als je niet geeft om een spectaculaire selfie met the real deal als achtergrond maar je gewoon het fenomeen eens wil kunnen zien

Mount Everest

Mount Everest is de hoogste berg op deze planeet en huisvest jaarlijks honderden moedige klimmers. Sinds de top voor het eerst bereikt werd in 1953, hebben naar schatting 4000 mensen deze bijna negen kilometer hoge piek bereikt.

Omdat er steeds meer mensen hoopvol naar de gigant afzakken is het beklimmen ervan nog minder evident geworden: er zijn lange wachtrijen en de klimmers laten ontzettend veel afval op de berg achter, waardoor er extra opruimexpedities ingezet moeten worden.

Wie zijn tanden/pikhouweel liever in een televisiesnack in plaats van in een moeilijk te temmen heuvel zet, kan terecht op de webcam die gericht is op de top van de Everest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content