Beleef een artistieke zomer in C-mine

© C-mine

Ze vallen meteen op wanneer je C-mine in Genk bezoekt: de zomerse en bontgekleurde installies ontworpen door het creatieve bureau DIFT. Met een ijslolly-en limonadekraam, een eindeloos uittrekbaar picknicklaken, relaxzetels op de groene heuvel,… in samenwerking met FlagBag vormden ze heel wat oude communicatiedoeken van C-mine om tot parasols, kussens en lakens.

Maar er staat je veel meer leuks te wachten. Zo verzorgt het ontwerperscollectief LABO de dubbeltentoonstelling BLACK over 30 jaar samen balanceren en relativeren op de grens tussen toegepaste en beeldende kunst. Het indrukwekkende labyrint van kunstenaars-en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh staat sinds 2015 op het C-mine plein. Deze zomer kan je je nog laten verrassen in een kilometer aan stalen gangen.

In de rondreizende tentoonstelling Sluitertijd neemt fotograaf Tony van Galen je mee naar de mijnstakingen-en sluitingen in de jaren ’80 en jaren ’90 in Belgisch Limburg en in de C-mine expeditie voel, hoor, zie en ervaar je het werken onder de grond in een mijn.

Films en festivals

Deze zomer kan je bij C-mine ook terecht voor films in de openlucht. Cinema Canvas strijkt drie dagen neer in C-mine. Op 26 juli wordt Badlands op een groot scherm vertoond, op 27 juli Miller’s Crossing en op 28 juli Magnolia.

Verder op het programma: Jazz op het Plein, het twee dagen durende Absolutely Free Festival met 35 artiesten uit binnen- en buitenland, het literaire festival Zin in Zomer en het foodfestival Vollebak Vennestraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content