De heropening van de Namdaemun-stadspoort werd gevierd met een grootste plechtigheid. De poort is 'het gezicht van Zuid-Korea', zo zei de in traditioneel gewaad geklede presidente Park Geun Hye.

Chosun-dynastieDe Namdaemun werd in 1398 opgericht en was de belangrijkste stadspoort tijdens de Chosun-dynastie (1392-1910). Tijdens de Koreaanse Oorlog (1950-53) werd het bouwwerk zwaar beschadigd en nadien gerepareerd.

De brand aan de poort (ook Sungnyemun genoemd) in februari 2008 was een schok voor de Zuid-Koreanen. De poort was tot de muren afgebrand. Een wegens brandstichting veroordeelde Zuid-Koreaan had het pagodevormige twee verdiepingen tellende houten dak in brand gestoken. Later werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. Het restauratieproject had 24,7 miljard won (ongeveer 17,2 miljoen euro) gekost. (DPA/KVDA)

De heropening van de Namdaemun-stadspoort werd gevierd met een grootste plechtigheid. De poort is 'het gezicht van Zuid-Korea', zo zei de in traditioneel gewaad geklede presidente Park Geun Hye. Chosun-dynastieDe Namdaemun werd in 1398 opgericht en was de belangrijkste stadspoort tijdens de Chosun-dynastie (1392-1910). Tijdens de Koreaanse Oorlog (1950-53) werd het bouwwerk zwaar beschadigd en nadien gerepareerd. De brand aan de poort (ook Sungnyemun genoemd) in februari 2008 was een schok voor de Zuid-Koreanen. De poort was tot de muren afgebrand. Een wegens brandstichting veroordeelde Zuid-Koreaan had het pagodevormige twee verdiepingen tellende houten dak in brand gestoken. Later werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. Het restauratieproject had 24,7 miljard won (ongeveer 17,2 miljoen euro) gekost. (DPA/KVDA)