De busreizen draaien steevast uit op agressieve verkoopsessies van peperdure maar waardeloze gezondheidsproducten. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De consumentenorganisatie OIVO heeft al melding gekregen van de oplichtingspraktijken. Zo heeft ze het concrete voorbeeld van een uitnodiging voor een groepsuitstap op 18 april vanuit Mechelen naar een Nederlands natuurgebied.

Zulke uitstappen zijn in Nederland al een paar jaar schering en inslag. Ze draaien altijd uit op intimiderende en agressieve verkoopsessies van producten als matrassen, pillen en voedingssupplementen, die per persoon tot 1.500 euro kosten.

In Nederland zouden duizenden bejaarden op deze manier voor honderd miljoen euro armer zijn gemaakt in één jaar.

De FOD Economie waarschuwt dat de praktijken ook naar ons land overkomen en maant gedupeerden aan om een klacht in te dienen. (Belga/MS)

De busreizen draaien steevast uit op agressieve verkoopsessies van peperdure maar waardeloze gezondheidsproducten. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. De consumentenorganisatie OIVO heeft al melding gekregen van de oplichtingspraktijken. Zo heeft ze het concrete voorbeeld van een uitnodiging voor een groepsuitstap op 18 april vanuit Mechelen naar een Nederlands natuurgebied. Zulke uitstappen zijn in Nederland al een paar jaar schering en inslag. Ze draaien altijd uit op intimiderende en agressieve verkoopsessies van producten als matrassen, pillen en voedingssupplementen, die per persoon tot 1.500 euro kosten. In Nederland zouden duizenden bejaarden op deze manier voor honderd miljoen euro armer zijn gemaakt in één jaar. De FOD Economie waarschuwt dat de praktijken ook naar ons land overkomen en maant gedupeerden aan om een klacht in te dienen. (Belga/MS)