Bed & Breakfast in Europa in opkomst

© Thinkstock

Het fenomeen bed & breakfast floreert in Europa. De laatste vijf jaar zijn veel B&B’s gestart.

Bedandbreakfast.eu, de grootste Europese B&B-site, passeerde onlangs de mijlpaal van 50.000 B&B’s in Europa.

De B&B-branche in Europa is relatief jong: slechts 15% van de bed & breakfasts in Europa is gestart vóór het jaar 2000. Een ruime meerderheid (59%) is gestart in 2006 of later.

Op Bedandbreakfast.eu komen iedere maand gemiddeld 2.400 B&B-adressen erbij. Dit zijn deels reeds bestaande, deels nieuwe accommodaties. Nummer 50.000 was Bed & Breakfast Ai Vicerè in de Siciliaanse stad Palermo.

“Veel woningeigenaren hebben plannen om een B&B te starten. Mogelijk speelt de economische crisis een rol. Een B&B kan een welkome extra bron van inkomsten zijn. Bovendien werkt het succes van andere bed & breakfasts aanstekelijk”, zegt Hanny Hoedemaker, oprichter van Bedandbreakfast.eu.

Voor een overnachting in een bed & breakfast in Europa betaalt een gast gemiddeld 74 euro voor twee personen inclusief ontbijt. Een standaard tweepersoons hotelkamer kost al snel honderd euro of meer. Dankzij de prima prijs-kwaliteitverhouding worden de charmante, kleinschalige bed & breakfasts alsmaar populairder bij een breed publiek.

Startersgids

Om aan de vraag naar informatie over het starten van een bed & breakfast te kunnen voldoen, brengt Bedandbreakfast.eu medio 2012 een Europese B&B-startersgids uit. Ook is eind 2011 de website B&B for sale gelanceerd. Hierop staat een overzicht van te koop staande bed & breakfast-panden in Europa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content