Beatlesmuseum in Hamburg gaat sluiten

© AFP

Het Beatlesmuseum in Hamburg dat pas twee jaar geleden opende sluit op 30 juni alweer zijn deuren.

Beatlemania, een Beatlesmuseum in Hamburg, dat pas in mei 2009 opende, sluit op 30 juni de deuren wegens tegenvallende bezoekerscijfers.

The Beatles begonnen vijftig jaar geleden hun carrière in de uitgaansbuurt van de Noord-Duitse stad.

Ondanks de grote gele duikboot die aan de gevel van het gebouw hangt, slaagde het museum er niet in genoeg bezoekers aan te trekken.

“In 2009 begonnen we met een grote dosis enthousiasme, met de bedoeling van Beatlemania een duurzaam eerbetoon aan The Beatles te maken, in een stad die hun stijl en succes bepaald heeft”, schreef commercieel directeur Folker Koopmans in een persbericht. “We moeten nu toegeven dat de interesse voor The Beatles niet zo groot was als we verwachtten.”

In het museum waren een duizendtal souvenirs aan de carrière van de Fab Four te zien. Er vonden ook tijdelijke tentoonstellingen plaats over Beatlemania in de Sovjetunie, concerten en andere evenementen.

De jonge popgroep, toen nog met vijf in plaats van vier leden, verbleef voor zijn wereldfaam meer dan twee jaar in de havenstad en speelde er in verschillende clubs langs de beruchte Reeperbahn.

Bij de opening van het museum gaf Paul McCartney in Hamburg een uitverkocht concert. Hij zei toen dat “deze stad onze ogen geopend heeft. We zijn hier als kinderen aangekomen, en zijn als oude kinderen teruggekeerd. Het was een waanzinnige tijd.” (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content