Barcelona gaat grote groepen toeristen weren uit de beroemde La Boquería markt

La Boqueria © iStockphoto

La Boquería markt is één vans de populairste attracties in Barcelona en wordt, tot ongenoegen van de inwoners van de Spaanse stad, overspoeld door toeristen. Om te voorkomen dat de onrust tussen inwoners en toeristen uit de hand loopt heeft het stadsbestuur besloten de toegang van grote groepen toeristen tot La Boquería te beperken.

Voortaan mogen op vrijdag en zaterdag tussen 8 uur en 15 uur, de drukste momenten in de week, groepen van meer dan 15 personen de markt niet meer in. Doen ze dat toch, dan worden ze door veiligheidspersoneel naar de uitgang geleid. Dat schrijft The Local.

De standhouders in La Boquería hadden gevraagd om maatregelen om opstoppingen die de normale marktactiviteit hinderen, te voorkomen.

Barcelona heeft een soort haat-liefde verhouding met toeristen. Barcelona behoort tot de populairste steden voor een citytrip. De stad telt zo’n anderhalf miljoen inwoners, maar trekt jaarlijks ongeveer 27 miljoen toeristen waardoor plaatsen als Parc Güell en de Sagrada Familia op sommige dagen bijna niet meer toegankelijk zijn.

Bovendien gedragen niet alle toeristen zich even fatsoenlijk en verhuren dubieuze ondernemers huurflats midden in woonwijken waardoor de sfeer in zo’n wijk volledig verandert en de huurprijzen drastisch stijgen.

Aan de andere kant realiseert Barcelona zich zeer goed hoe belangrijk de toeristen zijn voor de economie van de stad. Maatregelen zoals deze moeten ervoor zorgen dat de verstandhouding tussen de lokale inwoners en toeristen goed blijft.

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content