Banff National Park

Banff National Park behoort tot de meest indrukwekkende natuurgebieden ter wereld.

Canada’s eerste nationale park is precies zoals je je de Canadese natuur voorstelt: glinsterende, besneeuwde bergtoppen, turkooizen meren waarin de omliggende bergen weerspiegeld worden, bloeiende alpenweiden, kronkelige riviertjes, watervallen, lichtblauwe gletsjers, warme bronnen en vooral heel veel wild.

Banff National Park behoort tot de meest indrukwekkende natuurgebieden ter wereld en met Lake Louise heeft het één van de mooiste bergmeren binnen zijn grenzen. Samen met de parken Yoho, Jasper en Kootenay vormt het de ‘Rocky Mountain Parks World Heritage Site’ dat op de lijst van Werelderfgoederen staat.

De bergen zijn niet uitzonderlijk hoog, maar je hebt wel dat gevoel doordat ze heel abrupt de hoogte inschieten en omdat de boomgrens redelijk laag ligt. De natuur is bovendien zeer toegankelijk. Vanuit het kleine, maar gezellige dorpje Banff loop je zo de wildernis in. Teruggekomen van een lange wandeling kan je uitrusten in het warme water van de Upper Hot Springs, terwijl je de zon langzaam achter de bergen ziet verdwijnen.

Foto: Fairmont Hotels & Resorts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content