Het balkon van het motel in Memphis waarop Martin Luther King stond toen hij op 4 april 1968 vermoord werd, zal geopend worden voor het publiek.

Het balkon van het motel in Memphis (in de Amerikaanse staat Tennessee) waarop burgerrechtenactivist Martin Luther King stond toen hij op 4 april 1968 vermoord werd, zal geopend worden voor het publiek.

Dat heeft een woordvoerster van het gebouw, dat het National Civil Rights Museum geworden is, aangekondigd.

Voor het eerst zal het publiek het balkon mogen betreden waar de Vredesnobelprijswinnaar 1964 op 39-jarige leeftijd doodgeschoten werd in het toenmalige Lorraine Motel.

Connie Dyson, communicatiedirectrice van het museum van de burgerrechten, zei dat het balkon op de eerste verdieping vanaf 19 november toegankelijk zou zijn ter gelegenheid van een renovatie van 27 miljoen dollar. (Belga/MS)

Het balkon van het motel in Memphis waarop Martin Luther King stond toen hij op 4 april 1968 vermoord werd, zal geopend worden voor het publiek. Het balkon van het motel in Memphis (in de Amerikaanse staat Tennessee) waarop burgerrechtenactivist Martin Luther King stond toen hij op 4 april 1968 vermoord werd, zal geopend worden voor het publiek. Dat heeft een woordvoerster van het gebouw, dat het National Civil Rights Museum geworden is, aangekondigd. Voor het eerst zal het publiek het balkon mogen betreden waar de Vredesnobelprijswinnaar 1964 op 39-jarige leeftijd doodgeschoten werd in het toenmalige Lorraine Motel. Connie Dyson, communicatiedirectrice van het museum van de burgerrechten, zei dat het balkon op de eerste verdieping vanaf 19 november toegankelijk zou zijn ter gelegenheid van een renovatie van 27 miljoen dollar. (Belga/MS)