Bachfestival in Dordrecht

© Bach Festival

Tussen 15 en 23 september is het al Bach wat de klok slaat in het Nederlandse Dordrecht: klassieke concerten, workshops, masterclasses, lezingen en films.

Dordrecht ligt op een klein uurtje rijden van Antwerpen. Als een van de oudste steden van Nederland is Dordrecht een stad boordevol monumenten uit een rijk verleden. Een deel van die monumenten vormt het decor van de tweede editie van het Bachfestival.

Meer dan 150 evenementen op 50 locaties brengen een gevarieerde mix van Bach Puur en Bach Anders. Tijdens concerten in de open lucht vertolken jonge muzikanten Bach op de klassieke manier, en in het kader van het thema Bach Anders wordt zijn muziek vertaald naar jazz, rap en wereldmuziek.

Concerten thuis

Een aanrader: de concerten die jonge musici tijdens het tweede weekend geven bij mensen thuis, in galeries of op andere speciale locaties. De gratis concerten duren telkens een half uur en worden drie keer herhaald. U kunt zo uw eigen route langs de uitvoeringen samenstellen. Reserveren is wel noodzakelijk.

Nog enkele hoogtepunt: de middagconcerten en het avondprogramma in het Dordrechts Museum tussen 17 en 19.30 uur en optredens van onder andere de Swingle Singers uit Londen, De Nederlandse Bachvereniging, La Risonanza uit Italië en Cappella Amsterdam.

Nieuw dit jaar is de Grote Bach familiedag op 15 september, waar actief kan worden meegedaan aan uitvoeringen van muziek van Bach. Een onderdeel daarvan is het Open Podium in het Dordrechts Museum waar kinderen, ouders, grootouders en kinderen de hele dag samen kunnen musiceren. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content