Dat heeft de directie van het nationale park op de archipel bekendgemaakt. De diertjes vormen een lekkernij in verschillende Aziatische landen, maar de soort van de Galapagoseilanden is internationaal beschermd.

De daders werden staande gehouden op de luchthaven van Baltra, op de belangrijkste archipel van Ecuador, waarna de douane de zeekomkommers "gedroogd" aantroffen in hun bagage. Ze blijven alle zeven aangehouden in afwachting van hun proces.

Het Ecuadoriaans gerecht is erg streng voor diefstal of schade wanneer het gaat over de Galapagoseilanden, een uitzonderlijk natuurreservaat in het midden van de Stille Oceaan. In februari werd een Duitse toerist nog veroordeeld tot vier jaar cel voor het meenemen van vier beschermde leguanen. (Belga/MS)

Dat heeft de directie van het nationale park op de archipel bekendgemaakt. De diertjes vormen een lekkernij in verschillende Aziatische landen, maar de soort van de Galapagoseilanden is internationaal beschermd. De daders werden staande gehouden op de luchthaven van Baltra, op de belangrijkste archipel van Ecuador, waarna de douane de zeekomkommers "gedroogd" aantroffen in hun bagage. Ze blijven alle zeven aangehouden in afwachting van hun proces. Het Ecuadoriaans gerecht is erg streng voor diefstal of schade wanneer het gaat over de Galapagoseilanden, een uitzonderlijk natuurreservaat in het midden van de Stille Oceaan. In februari werd een Duitse toerist nog veroordeeld tot vier jaar cel voor het meenemen van vier beschermde leguanen. (Belga/MS)