Avontuurlijke autotochten in Australië

Door Australië kunt u unieke, avontuurlijke tochten maken in totaal verschillende landschappen zoals de Northern Territory Outback, Fraser Island in Queensland en de prachtige Flinders Ranges in South Australia.

Fraser Island

Ontdek in een stijlvolle Hummer tijdens een nieuwe eendaagse tocht georganiseerd door Fraser Experience Tours de bezienswaardigheden op Fraser Island, dat op de Werelderfgoedlijst staat.

Met een lengte van 120km is Fraser Island het langste zandeiland ter wereld. De tocht met de Hummer gaat langs enkele van de vele hoogtepunten van het eiland zoals de regenwouden van Central Station, The Pinnacles, het scheepswrak van de Maheno en de witte zandstranden en de kristalheldere wateren van Lake McKenzie.

Flinders Ranges

Flinders & Outback Tours hebben een nieuwe, vijf en een half uur durende autotocht geïntroduceerd, The Gulf Loop Tour. Deze toont u een verbazingwekkende reeks landschappen in de Flinders Ranges in South Australia.

Informatieteksten zijn langs de weg aangebracht met interessante bijzonderheden over zowel de natuur als de historie. Reizigers hebben de mogelijkheid de ongelooflijke rotsformaties te ervaren en wellicht ook nog een paar Yellow Footed Rock Wallabies in Warren Gorge waar te nemen.

Great Ocean Road

Ontdek de adembenemende kustlijn van South-West Victoria tijdens een autotocht langs de indrukwekkende Great Ocean Road. Voor een onvergetelijke reis rijdt u bij zonsondergang naar `s werelds beroemde Twelve Apostles.

Beleef de resortsteden inclusief Torquay, Lorne en Apollo Bay en ontdek de kuststeden Geelong en Warrnambool en de historische dorpen Queenscliff, Port Campbell, Port Fairy en Portland. Vergeet vooral niet de Southern Right walvissen te zien bij Warrnambool, waar vrouwelijke walvissen door het jaar heen samenkomen voor het werpen van hun jong.

De walvissen zwemmen vaak heel dichtbij tot wel honderd meter uit de kust en kunnen worden bekeken vanaf een speciaal daarvoor gebouwd platform in de duinen of vanaf het strand.

Kingsford Smith Mail Run

Deze tocht door de Golden Outback begint bij de havenstad Carnarvon en loopt door een idyllisch gebied naar Gascoyne Junction om uit te komen bij Mt. Augustus, de grootste rotsmonoliet ter wereld, tweemaal zo groot als Uluru en bewonder de rotsformaties, grotten en inheemse kunst, te vinden in de hele regio.

Wayoutback in het rode hart van Australië

Maak een tocht door het Northern Territory met Wayoutback Tours en ga in een 4WD op avontuur door de MacDonnell Ranges.

Tijdens deze tweedaagse safari zult u kennismaken met de echte Australische outback. Stop onderweg ook even bij de Oak Valley Aboriginal Community ten zuiden van Alice Springs om de plaatselijke cultuur uit de eerste hand te ervaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content