Autoracen op het ijs

Mercedes in het noorden van Zweden De Mercedes Driving Academy organiseert rijcursussen van vijf dagen in Arjeplog, vlakbij de Poolcirkel in het noorden van Zweden. Er is een ‘Advanced’ (vanaf 3590 euro) en een ‘Winter Sporting Pro’ cursus (vanaf 4950 euro). Het aantal deelnemers is beperkt tot 30 respectievelijk 12 deelnemers, dus u moet er snel bij zijn. De lessen starten in januari.

Porsche in Oostenrijk In het Alpine Driving Center in Lungau leert u de basisvaardigheden voor het rijden op ijs zoals remmen, van richting veranderen en hellingen oprijden. Tijdens de cursus wisselt u geregeld van auto zodat u verschillende Porsche modellen kunt uitproberen. U overnacht in een luxehotel in Obertauern waar u ontvangen wordt met champagne. Prijzen vanaf 2090 euro.

Porsche in Finland Ook in Finland kunt u een beginnerscursus rijden op ijs in een Porsche volgen. Daarvoor moet u naar het Arctic Driving Center in Rovaniemi. Behalve autorijden doet u typisch Scandinavische dingen zoals een tocht maken op een sneeuwscooter en dineren in een blokhut. Prijzen beginnen bij 3590 euro.

Heeft u een beginnerscursus afgerond dan kunt u in het Porsche Driving Experience Center op het Pasasjärvi meer bij Ivalo terecht om uw techniek te verfijnen. U leert bijvoorbeeld op spekglad ijs te rijden. Prijzen vanaf 4190 euro. Voor degenen die echt alle kneepjes van het vak willen leren is er nog de Ice-Force-Training in het noorden van Finland. Prijzen vanaf 5290 euro.

Mitsubishi Evos en Subaru Imprezas in Zweden Op de bevroren meren bij Salen in het noorden van Zweden staan de N Mitsubishi Lancer Evolutions en de Subaru Impreza WRX ST, twee van de beste rallywagens ter wereld, te wachten. Deze wagens bereiken 4,5 seconden een snelheid van 100 km/u. Op de meren zijn parkoersen met haardspeldbochten, lange rechte stukken en flauwe bochten uitgezet zodat u zowel op snelheid als sturen kunt trainen. Prijzen vanaf 1100 euro voor twee nachten, inclusief als extraatje karten op ijs.

Aston Martin in Zwitserland De data en prijzen staan nog niet vast, maar ook het chique Britse merk Aston Martin biedt een cursus autorijden op ijs. Locatie is de al even chique wintersportplaats St. Moritz.

Bron: Condé Nast Traveller

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content