Autostadt in de Noord-Duitse stad Wolfsburg is niet alleen een genot voor autoliefhebbers, maar voor het hele gezin.

Naast het automobielmuseum Zeithaus met modellen van meer dan vijftig automerken en de glazen Car Tower, gevuld met alle nieuwste Volkswagenmodellen, is er ook van alles te beleven voor niet-chauffeurs.

Landmann, Lars
© Landmann, Lars

Op het All Terrain Track kan iedereen zich in een 4x4 uitleven op een terrein met hindernissen. Ook een slipcursus of cursus defensief rijden is mogelijk.

Kinderen zullen het fantastisch vinden om hun eigen rijbewijs te halen in een mini-Porsche of mini-Beetle. In een rijsimulator ervaren ze zelf welke gevaren ze allemaal tegen kunnen komen op de weg en in het MobiVersum, met onder andere een grote klimmuur, kunnen ze volop spelen.

Daarna kan het hele gezin nog even rustig bijkomen in een boottochtje op het Mittellandkanaal dat rond de hele Autostadt loopt. (MS)

Autostadt in de Noord-Duitse stad Wolfsburg is niet alleen een genot voor autoliefhebbers, maar voor het hele gezin.Naast het automobielmuseum Zeithaus met modellen van meer dan vijftig automerken en de glazen Car Tower, gevuld met alle nieuwste Volkswagenmodellen, is er ook van alles te beleven voor niet-chauffeurs. Op het All Terrain Track kan iedereen zich in een 4x4 uitleven op een terrein met hindernissen. Ook een slipcursus of cursus defensief rijden is mogelijk. Kinderen zullen het fantastisch vinden om hun eigen rijbewijs te halen in een mini-Porsche of mini-Beetle. In een rijsimulator ervaren ze zelf welke gevaren ze allemaal tegen kunnen komen op de weg en in het MobiVersum, met onder andere een grote klimmuur, kunnen ze volop spelen. Daarna kan het hele gezin nog even rustig bijkomen in een boottochtje op het Mittellandkanaal dat rond de hele Autostadt loopt. (MS)