Australische miljardair laat replica van de Titanic bouwen

© Reuters

De Australische miljardair Clive Palmer heeft plannen onthuld voor de bouw van een moderne versie van de legendarische Titanic.

De eerste “onzinkbare” boot zonk zowat honderd jaar geleden bij zijn eerste reis na in het noorden van de Atlantische oceaan op een ijsberg te zijn gelopen.

Clive Palmer, die fortuin in de mijnbouwindustrie heeft gemaakt, heeft de Chinese scheepsbouwer CSC Jinling Shipyard, een staatsbedrijf, met de bouw van de Titanic II belast. In het lastenboek staat dat dit schip precies dezelfde afmetingen moet hebben als zijn illustere voorganger.

De nieuwste technologie

De Titanic II zal 840 hutten en negen dekken hebben. Het schip zal ook zo luxueus zijn als het eerste. Wel zal het volgens Palmer “uiteraard” beschikken over de nieuwste technologie alsmede moderne veiligheids- en navigatiesystemen.

De Titanic II zal in het noordelijk halfrond varen. De maidentrip van Engeland naar New York is voor eind 2016 voorzien. De Chinese marine kreeg een uitnodiging om het schip bij deze gelegenheid te escorteren.

Clive Palmer heeft zijn eigen rederij opgericht, de Blue Star Line, naar analogie van de uitbater van de oorspronkelijke Titanic, White Star Line. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content