De verwachtingen zijn hooggespannen: het zou na de Opera en de Harbour Bridge in Sydney de belangrijkste toeristische attractie in New South Wales moeten worden en het zou werk moeten bieden aan meer dan duizend mensen.

Een Chinees themapark met onder andere een replica op ware grootte van de Verboden Stad in Peking moet van Wyong Shire - gelegen op 80 kilometer ten noorden van Sydney - dé toeristische trekpleister in New South Wales maken.

Er is honderd miljoen dollar uitgetrokken voor de bouw en een stuk grond van bijna 16 hectare is al aangekocht. De bouwwerkzaamheden gaan in 2015 van start en tegen 2020 zou het park zijn deuren moeten openen.

Tijdens de eerste fase wordt de ingang naar de Verboden Stad nagebouwd compleet met rode muren en gouden daken. Verder komt er een wijk in de stijl van de Tang en Song dynastieën, en sectie in Ming en Qing stijl, een tempel, theater, villa en een pandadeel voor de kinderen, overigens wel zonder levende pandaberen.

De hoop is vooral gevestigd op Chinese toeristen is steeds grotere getalen naar Australië op vakantie trekken. (MS)

De verwachtingen zijn hooggespannen: het zou na de Opera en de Harbour Bridge in Sydney de belangrijkste toeristische attractie in New South Wales moeten worden en het zou werk moeten bieden aan meer dan duizend mensen. Een Chinees themapark met onder andere een replica op ware grootte van de Verboden Stad in Peking moet van Wyong Shire - gelegen op 80 kilometer ten noorden van Sydney - dé toeristische trekpleister in New South Wales maken. Er is honderd miljoen dollar uitgetrokken voor de bouw en een stuk grond van bijna 16 hectare is al aangekocht. De bouwwerkzaamheden gaan in 2015 van start en tegen 2020 zou het park zijn deuren moeten openen. Tijdens de eerste fase wordt de ingang naar de Verboden Stad nagebouwd compleet met rode muren en gouden daken. Verder komt er een wijk in de stijl van de Tang en Song dynastieën, en sectie in Ming en Qing stijl, een tempel, theater, villa en een pandadeel voor de kinderen, overigens wel zonder levende pandaberen. De hoop is vooral gevestigd op Chinese toeristen is steeds grotere getalen naar Australië op vakantie trekken. (MS)