Plopsa is de enige die kan komen met concrete cijfers. Met 230.000 bezoekers voor Plopsaland De Panne en 94.000 bezoekers voor Plopsa Coo, worden exact dezelfde cijfers genoteerd als in 2012, wat het op een na beste jaar ooit was. De groep meent een mooi gemiddelde te halen gezien het regenweer begin juni en de hitte vanaf midden juni.

Bellewaerde Park had een zeer goede maand juli. In Ieper noteren ze een stijging van 15 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging is te danken aan de nieuwe familiecoaster Huracan, de heuse babyboom in het park met de geboorte van een babygiraf, zebra en bison, en het mooie zomerweer. Bellewaerde verwacht ook een goed tweede deel met een reeks Mexicaanse zomernocturnes.

Ook in Bobbejaanland stroomden bezoekers vlot toe, zeker toen het weer verbeterde. "De combinatie van het schitterende weer, een goedgevuld programma met leuke evenementen en aantrekkelijke promoties miste zijn effect niet", aldus Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland.

Op de Brusselse Heizel gingen heel wat mensen naar Mini-Europa en het waterattractiepark Océade. Dat laatste bleef qua bezoekers status quo in vergelijking met juli 2012. Volgens Océade ligt dat aan het feit dat een mogelijke sluiting in de lucht hing en de logische daling van het aantal verkochte abonnementen. Het aantal abonnementen zwengelt nu wel terug aan. Mini-Europa boekte een record met zestien procent meer bezoekers. Vooral het aantal Belgen steeg spectaculair omdat velen dachten dat het de laatste keer zou zijn dat ze nog zouden kunnen gaan. Océade en Mini-Europa benadrukken wel dat beide nog tot eind 2016 open zijn.

Boudewijn Seapark doet het iets minder goed dan vorig jaar met een kleine daling in juli van 1,5 procent. Toch reageert het attractiepark in Brugge tevreden, gezien het mooie weer. Boudewijn Seapark is met onder meer het dolfinarium minder weersafhankelijk waardoor het cijfer vorig jaar ook al hoog lag. Voor het volledige jaar is er wel een toename van 8,5 procent.

Bij Walibi kon niemand bereikt worden. De Antwerpse Zoo en Planckendael communiceren pas na de zomer. (Belga/KVDA)

Plopsa is de enige die kan komen met concrete cijfers. Met 230.000 bezoekers voor Plopsaland De Panne en 94.000 bezoekers voor Plopsa Coo, worden exact dezelfde cijfers genoteerd als in 2012, wat het op een na beste jaar ooit was. De groep meent een mooi gemiddelde te halen gezien het regenweer begin juni en de hitte vanaf midden juni. Bellewaerde Park had een zeer goede maand juli. In Ieper noteren ze een stijging van 15 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging is te danken aan de nieuwe familiecoaster Huracan, de heuse babyboom in het park met de geboorte van een babygiraf, zebra en bison, en het mooie zomerweer. Bellewaerde verwacht ook een goed tweede deel met een reeks Mexicaanse zomernocturnes. Ook in Bobbejaanland stroomden bezoekers vlot toe, zeker toen het weer verbeterde. "De combinatie van het schitterende weer, een goedgevuld programma met leuke evenementen en aantrekkelijke promoties miste zijn effect niet", aldus Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland. Op de Brusselse Heizel gingen heel wat mensen naar Mini-Europa en het waterattractiepark Océade. Dat laatste bleef qua bezoekers status quo in vergelijking met juli 2012. Volgens Océade ligt dat aan het feit dat een mogelijke sluiting in de lucht hing en de logische daling van het aantal verkochte abonnementen. Het aantal abonnementen zwengelt nu wel terug aan. Mini-Europa boekte een record met zestien procent meer bezoekers. Vooral het aantal Belgen steeg spectaculair omdat velen dachten dat het de laatste keer zou zijn dat ze nog zouden kunnen gaan. Océade en Mini-Europa benadrukken wel dat beide nog tot eind 2016 open zijn. Boudewijn Seapark doet het iets minder goed dan vorig jaar met een kleine daling in juli van 1,5 procent. Toch reageert het attractiepark in Brugge tevreden, gezien het mooie weer. Boudewijn Seapark is met onder meer het dolfinarium minder weersafhankelijk waardoor het cijfer vorig jaar ook al hoog lag. Voor het volledige jaar is er wel een toename van 8,5 procent. Bij Walibi kon niemand bereikt worden. De Antwerpse Zoo en Planckendael communiceren pas na de zomer. (Belga/KVDA)