ArchitecToeren in Wenen

Wie de gotische Stephansdom en het barokke slot Schönbrunn al gezien heeft, kan zijn architectuurkennis in de hoofdstad opfrissen met moderne bouwkunst van beroemde architecten.

Met een gecharterde bus, met de metro of te voet leidt het Architekturzentrum Wien de ’toerdeelnemers’ naar de markantste gebouwen uit de 20e en 21e eeuw in Wenen en omgeving en toont het de gebouwenwandelaars met 14 verschillende rondleidingen de creatieve en moderne kanten van de stad.

Bij de ‘Grand Tour’, een wandeling door de binnenstad van de Schottenring via de Judenplatz en langs het Haas-Haus naar het parlementsgebouw, ervaren de bezoekers een spannende tegenstelling tussen voorbeelden van historische en moderne architectuur.

Tijdens de tocht ‘Architektur-Aufreger’ zijn opwindende projecten te zien, die de Weners oorspronkelijk kwaad maakten, maar intussen niet meer uit het stadsbeeld weg te denken zijn, zoals het MuseumsQuartier, de Secession met hun gouden ‘kool’, het Albertina met het zwevende dak en het ‘huis zonder wenkbrauwen’ van Adolf Loos op de Michaelerplatz.

Bij de tocht ‘Wie wir Wiener wohnen’ draait alles om het wonen in de stad. Deze dagtocht voert u dwars door de geschiedenis van de Weense woningbouw van 1930 tot vandaag en dwars door de stad, van het Karl-Marx-Hof in Döbling tot het flatgebouw k6_Hochhaus. Architectuurliefhebbers maken zich op voor de hoogtepunten van de moderne bouwkunst aan de route ‘Visionäre Landmarks’.

Futuristische stedelijke symbolen als DonauCity en de Gasometer worden nauwkeurig onder de loep genomen. En aansluitend kunnen de nieuwbakken stedelijke architectuurdeskundigen een blik op de stad werpen vanaf het dak van het T-Center in St. Marx, het ‘liggende flatgebouw’.

Praktische informatieArchitekturzentrum Wien Tijden: dagelijks op afspraak Prijs: vanaf € 16,00 incl. rondleiding (van 10 tot 30 personen) Duur: van 2 uur tot de hele dag

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content