De muur stond in een gebied dat afgesloten is voor het publiek, waar herstellingswerkzaamheden gepland zijn als onderdeel van een conserveringsproject met Europese subsidies.

Pompeii trekt jaarlijks 2,6 miljoen bezoekers en is een van de meest populaire toeristische plaatsen in Italië, na het Colosseum en het Forum Romanum in Rome. De ooit welvarende stad werd vernield na een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in het jaar 79 na Christus. Duizenden mensen kwamen om. Tot op de dag van vandaag worden nog ruïnes blootgelegd. (Belga)

De muur stond in een gebied dat afgesloten is voor het publiek, waar herstellingswerkzaamheden gepland zijn als onderdeel van een conserveringsproject met Europese subsidies. Pompeii trekt jaarlijks 2,6 miljoen bezoekers en is een van de meest populaire toeristische plaatsen in Italië, na het Colosseum en het Forum Romanum in Rome. De ooit welvarende stad werd vernield na een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in het jaar 79 na Christus. Duizenden mensen kwamen om. Tot op de dag van vandaag worden nog ruïnes blootgelegd. (Belga)