Het beeld wordt in het ministerie van Binnenlandse Zaken bewaard. Een visser had het 1,8 meter grote beeld in augustus aangetroffen op het strand aan de Middellandse zee. Hamas heeft het beeld geconfisqueerd nadat het nieuws van de ontdekking bekend geraakte.

Volgens het Hamas-ministerie van Toerisme en Oudheid is de oorsprong van het beeld onbekend. De Hamasregering wil het beeld restaureren en tentoonstellen, al kan de naaktheid van de god een probleem vormen.

"We zullen sowieso lichaamsdelen moeten verhullen", zegt de regeringswoordvoerder. Een verkoop aan een museum wordt evenmin uitgesloten. Het beeld zou zo'n 10 miljoen dollar waard zijn.

Volgens experts is het goed bewaarde bronzen beeld van Apollo zeker 2.000 jaar oud. (Belga/MS)

Het beeld wordt in het ministerie van Binnenlandse Zaken bewaard. Een visser had het 1,8 meter grote beeld in augustus aangetroffen op het strand aan de Middellandse zee. Hamas heeft het beeld geconfisqueerd nadat het nieuws van de ontdekking bekend geraakte. Volgens het Hamas-ministerie van Toerisme en Oudheid is de oorsprong van het beeld onbekend. De Hamasregering wil het beeld restaureren en tentoonstellen, al kan de naaktheid van de god een probleem vormen. "We zullen sowieso lichaamsdelen moeten verhullen", zegt de regeringswoordvoerder. Een verkoop aan een museum wordt evenmin uitgesloten. Het beeld zou zo'n 10 miljoen dollar waard zijn. Volgens experts is het goed bewaarde bronzen beeld van Apollo zeker 2.000 jaar oud. (Belga/MS)