Het gaat volgens deskundigen om de legendarische Akra, die tijdens de heerschappij van koning Antiochus Epiphanes (215-164 voor Christus) opgetrokken werd, deelden de Israëlische autoriteiten voor de oudheid dinsdag mee.

Antiochus Epiphanes behoorde tot de dynastie van de Seleuciden en heerste ook over Palestina. Tijdens de zogeheten opstand van de Makkabeeërs rebelleerden de plaatselijke Joden tegen de heerschappij van de Seleuciden.

AFP
© AFP

Bij opgravingen op een parking aan de voet van de Tempelberg stootten archeologen op een muur van de vesting, op het grondvlak van een grote toren en op een glacis, een hellend terrein waarmee de vijand op afstand gehouden werd.

De precieze locatie van de Akra, die vermeld wordt in de Makkabeeën-boeken en in geschriften van de Joodse historicus Flavius Josephus, is een van de grote archeologische raadsels. De autoriteiten spraken van een "sensationele ontdekking". (Belga)

Het gaat volgens deskundigen om de legendarische Akra, die tijdens de heerschappij van koning Antiochus Epiphanes (215-164 voor Christus) opgetrokken werd, deelden de Israëlische autoriteiten voor de oudheid dinsdag mee. Antiochus Epiphanes behoorde tot de dynastie van de Seleuciden en heerste ook over Palestina. Tijdens de zogeheten opstand van de Makkabeeërs rebelleerden de plaatselijke Joden tegen de heerschappij van de Seleuciden. Bij opgravingen op een parking aan de voet van de Tempelberg stootten archeologen op een muur van de vesting, op het grondvlak van een grote toren en op een glacis, een hellend terrein waarmee de vijand op afstand gehouden werd. De precieze locatie van de Akra, die vermeld wordt in de Makkabeeën-boeken en in geschriften van de Joodse historicus Flavius Josephus, is een van de grote archeologische raadsels. De autoriteiten spraken van een "sensationele ontdekking". (Belga)