Dat bevestigt het Egyptisch ministerie van Antiquiteiten. De kleine piramide dateert van de dertiende dynastie (1802-1640 V.C.) en werd ontdekt in de archeologische site van Dasjoer in het zuiden van de hoofdstad. Dat preciseert het ministerie in een persbericht.

De Egyptische archeologen hebben "een gang ontdekt die leidt naar het binnenste van de piramide, verlengd door een oprit en de ingang van een ruimte". Het team probeert nu om de rest van het oude bouwwerk bloot te leggen.

De exacte omvang van de piramide is nog niet bekend. In de gang werd een klein blokje van zwartgeblakerde albast gevonden met hiërogliefen op.

AFP
© AFP
AFP
© AFP
Dat bevestigt het Egyptisch ministerie van Antiquiteiten. De kleine piramide dateert van de dertiende dynastie (1802-1640 V.C.) en werd ontdekt in de archeologische site van Dasjoer in het zuiden van de hoofdstad. Dat preciseert het ministerie in een persbericht. De Egyptische archeologen hebben "een gang ontdekt die leidt naar het binnenste van de piramide, verlengd door een oprit en de ingang van een ruimte". Het team probeert nu om de rest van het oude bouwwerk bloot te leggen. De exacte omvang van de piramide is nog niet bekend. In de gang werd een klein blokje van zwartgeblakerde albast gevonden met hiërogliefen op.