Dat is bij het Griekse ministerie van Cultuur vernomen. De restanten bevatten belangrijke inscripties in het Lineair B-schrift, een archaïsche schrijfwijze van het Oud-Grieks. Het oudste spoor van Lineair B-schrift, dat pas in 1952 werd ontcijferd, werd op Kreta gevonden en dateert van 1.375 voor Christus.

De vondst is het resultaat van in 2009 aangevatte archeologische opgravingen in Agios Vassilios, een dorp nabij Sparta. De inscripties op kleitabletten verwijzen naar religieuze ceremonieën en plaatsnamen. In het paleis werden voorts cultusobjecten, kleifiguren, een schaal in de vorm van een stierenkop, zwaarden en fragmenten van fresco's aangetroffen.

De belangrijkste site van de Myceense beschaving bevindt zich in het noorden van de Peloponnesos: de vesting Mycene, met zijn Leeuwenpoort en het graf van Atreus. (Belga)

Dat is bij het Griekse ministerie van Cultuur vernomen. De restanten bevatten belangrijke inscripties in het Lineair B-schrift, een archaïsche schrijfwijze van het Oud-Grieks. Het oudste spoor van Lineair B-schrift, dat pas in 1952 werd ontcijferd, werd op Kreta gevonden en dateert van 1.375 voor Christus. De vondst is het resultaat van in 2009 aangevatte archeologische opgravingen in Agios Vassilios, een dorp nabij Sparta. De inscripties op kleitabletten verwijzen naar religieuze ceremonieën en plaatsnamen. In het paleis werden voorts cultusobjecten, kleifiguren, een schaal in de vorm van een stierenkop, zwaarden en fragmenten van fresco's aangetroffen. De belangrijkste site van de Myceense beschaving bevindt zich in het noorden van de Peloponnesos: de vesting Mycene, met zijn Leeuwenpoort en het graf van Atreus. (Belga)