Dat heeft het ministerie van Antiquiteiten bekendgemaakt. Sommige mummies zijn nog volledig intact. Bovendien zijn in de 3 kilometer lange tombe ook sarcofagen uit steen en klei gevonden met daarop eeuwenoude inscripties, net als dierengraven.

AFP
© AFP

Van wanneer de mummies precies dateren, is nog niet duidelijk. Vermoed wordt dat ze er minstens al liggen van de Grieks-Romeinse tijd in Egypte, die liep van 332 v.Chr. tot 395 n.Chr. Eerder dit jaar werden in de stad Luxor ook al acht mummies aangetroffen in een 3.500 jaar oude grafkamer.

Dat heeft het ministerie van Antiquiteiten bekendgemaakt. Sommige mummies zijn nog volledig intact. Bovendien zijn in de 3 kilometer lange tombe ook sarcofagen uit steen en klei gevonden met daarop eeuwenoude inscripties, net als dierengraven. Van wanneer de mummies precies dateren, is nog niet duidelijk. Vermoed wordt dat ze er minstens al liggen van de Grieks-Romeinse tijd in Egypte, die liep van 332 v.Chr. tot 395 n.Chr. Eerder dit jaar werden in de stad Luxor ook al acht mummies aangetroffen in een 3.500 jaar oude grafkamer.