Het gaat bij de artefacten onder andere om een slangenkop van basalt, het reliëf van een regengod en het portret van een priester, zo meldt het nationale instituut voor geschiedenis en antropologie (INAH). De stukken stammen uit de periode tussen 600 voor en 1200 na Christus.

De culturele objecten werden door de uit Costa Rica afkomstige Augustus Patterson het land uit gesmokkeld. De man, die intussen een Duitse staatsburger is, werd wegens kunstsmokkel in Spanje opgepakt. In Duitsland werd in 2008 een verzameling met meer dan 100 voorwerpen in beslag genomen die Patterson uit Guatemala gestolen zou hebben. (Belga/MS)

Het gaat bij de artefacten onder andere om een slangenkop van basalt, het reliëf van een regengod en het portret van een priester, zo meldt het nationale instituut voor geschiedenis en antropologie (INAH). De stukken stammen uit de periode tussen 600 voor en 1200 na Christus. De culturele objecten werden door de uit Costa Rica afkomstige Augustus Patterson het land uit gesmokkeld. De man, die intussen een Duitse staatsburger is, werd wegens kunstsmokkel in Spanje opgepakt. In Duitsland werd in 2008 een verzameling met meer dan 100 voorwerpen in beslag genomen die Patterson uit Guatemala gestolen zou hebben. (Belga/MS)