De archeologen hebben in de regio La Mosquitia in het noordoosten van het land overblijfselen van steden, aarden wallen en een piramide gevonden. Dat schreef het tijdschrift National Geographic.

Een van de meest spectaculaire vondsten was het hoofd van een beeld, dat een mythisch wezen -half mens, half jaguar- voorstelt. De vindplaats is zo goed als onaangeroerd, zei archeoloog Christopher Fisher van de Universiteit van Colorado. De wetenschappers dateren de artefacten op 1000 tot 1400 na christus.

Verloren gegane beschaving

In tegenstelling tot de eveneens in de regio thuishorende Maya is over deze cultuur zo goed als niets bekend. De legende van de "Witte Stad" of de "Stad van de Apengod" wordt in de omgeving al eeuwen doorverteld. Eerste concrete aanwijzingen voor de site verwierven de wetenschappers in 2012 door luchtopnames. Na de expeditie gaan de wetenschappers er vanuit dat ze niet op één stad, maar op de resten van een compleet verloren gegane beschaving zijn gestoten.

(Belga)

De archeologen hebben in de regio La Mosquitia in het noordoosten van het land overblijfselen van steden, aarden wallen en een piramide gevonden. Dat schreef het tijdschrift National Geographic. Een van de meest spectaculaire vondsten was het hoofd van een beeld, dat een mythisch wezen -half mens, half jaguar- voorstelt. De vindplaats is zo goed als onaangeroerd, zei archeoloog Christopher Fisher van de Universiteit van Colorado. De wetenschappers dateren de artefacten op 1000 tot 1400 na christus. Verloren gegane beschavingIn tegenstelling tot de eveneens in de regio thuishorende Maya is over deze cultuur zo goed als niets bekend. De legende van de "Witte Stad" of de "Stad van de Apengod" wordt in de omgeving al eeuwen doorverteld. Eerste concrete aanwijzingen voor de site verwierven de wetenschappers in 2012 door luchtopnames. Na de expeditie gaan de wetenschappers er vanuit dat ze niet op één stad, maar op de resten van een compleet verloren gegane beschaving zijn gestoten. (Belga)