Het in oktober 2015 opgestarte project ScanPyramids gebruikt diverse nieuwe technologieën in een poging "de aanwezigheid van tot dusver ongekende interne structuren te onthullen in antieke monumenten".

Het team vond een onbekende holte aan de noordoostelijke nok van de piramide, op een hoogte van ongeveer 105 meter. De andere holte bevindt zich aan de noordkant. In een communiqué zegt ScanPyramids te vermoeden of te hopen dat zich daar een of meerdere gangen bevinden die uitkomt/uitkomen in het hart van de Grote Piramide.

De Grote Piramide op de hoogvlakte van Gizeh, nabij Cairo, torent uit boven de kleinere piramides van Chefren en Mycerinos en zet ook de beroemde Sfinx in de schaduw. Het gigantische bouwwerk werd opgetrokken in opdracht van Cheops, de farao van de IVde dynastie die meer dan 2.600 jaar voor Christus over Egypte regeerde.

Geheime kamers of holtes zijn momenteel "in": zo wacht de archeologische wereld nog steeds ademloos af of het graf van farao Toetanchamon, in de Vallei der Koningen nabij Luxor, al dan niet een geheime kamer bevat met daarin al dan niet de tombe van koningin Nefertete.

Het in oktober 2015 opgestarte project ScanPyramids gebruikt diverse nieuwe technologieën in een poging "de aanwezigheid van tot dusver ongekende interne structuren te onthullen in antieke monumenten". Het team vond een onbekende holte aan de noordoostelijke nok van de piramide, op een hoogte van ongeveer 105 meter. De andere holte bevindt zich aan de noordkant. In een communiqué zegt ScanPyramids te vermoeden of te hopen dat zich daar een of meerdere gangen bevinden die uitkomt/uitkomen in het hart van de Grote Piramide. De Grote Piramide op de hoogvlakte van Gizeh, nabij Cairo, torent uit boven de kleinere piramides van Chefren en Mycerinos en zet ook de beroemde Sfinx in de schaduw. Het gigantische bouwwerk werd opgetrokken in opdracht van Cheops, de farao van de IVde dynastie die meer dan 2.600 jaar voor Christus over Egypte regeerde. Geheime kamers of holtes zijn momenteel "in": zo wacht de archeologische wereld nog steeds ademloos af of het graf van farao Toetanchamon, in de Vallei der Koningen nabij Luxor, al dan niet een geheime kamer bevat met daarin al dan niet de tombe van koningin Nefertete.