Dat schrijft het Chinese persagentschap Xinhua (Nieuw China).

De stoffelijke overschotten werden opgegraven in de ruïnes van de noordelijke stad Shimao, een belangrijke archeologische site uit het Neolithicum. Aangezien de rest van de skeletten niet werd teruggevonden, gaan de oudheidkundigen uit van een ritueel offer.

Vermoedelijk werden de vrouwen doodgeslagen en dan verbrand, stelt Sun Zhouyong van het archeologisch instituut van de provincie Sha'anxi. "De collectieve begrafenis is mogelijk verbonden met de stichtingsplechtigheid van de stad", aldus nog Sun.

De ruïnes van Shimao werden in 1976 ontdekt, maar pas onlangs kwamen oudheidkundigen tot de vaststelling dat de stad destijds veel

groter was dan gedacht.

Dat in het oude China mensenoffers werden gebracht, is niet nieuw. De keizers van het Middenrijk lieten zich immers, net als de Egyptische farao's, begraven met hun (121) concubines en hun dienaars. (Belga/MS)

Dat schrijft het Chinese persagentschap Xinhua (Nieuw China). De stoffelijke overschotten werden opgegraven in de ruïnes van de noordelijke stad Shimao, een belangrijke archeologische site uit het Neolithicum. Aangezien de rest van de skeletten niet werd teruggevonden, gaan de oudheidkundigen uit van een ritueel offer. Vermoedelijk werden de vrouwen doodgeslagen en dan verbrand, stelt Sun Zhouyong van het archeologisch instituut van de provincie Sha'anxi. "De collectieve begrafenis is mogelijk verbonden met de stichtingsplechtigheid van de stad", aldus nog Sun. De ruïnes van Shimao werden in 1976 ontdekt, maar pas onlangs kwamen oudheidkundigen tot de vaststelling dat de stad destijds veel groter was dan gedacht. Dat in het oude China mensenoffers werden gebracht, is niet nieuw. De keizers van het Middenrijk lieten zich immers, net als de Egyptische farao's, begraven met hun (121) concubines en hun dienaars. (Belga/MS)