Een deel van het ongeveer 3.200 jaar oude graf is een ondertussen grotendeels vervallen piramide in lemen baksteen. De piramide was vijftien meter breed, meldde het Egyptische bestuur voor Oudheid.

Volgens berekeningen van de archeologen was de piramide oorspronkelijk vijftien meter hoog. Het graf werd in Sheikh Abd el-Qurna, in de omgeving van Luxor, blootgelegd. In het graf werd een reliëf ontdekt dat de vizier afbeeldt terwijl hij een godheid huldigt.

Over het leven en werk van deze belangrijke hofbeambte, van wie ook al standbeelden opgegraven werden, hadden egyptologen al enige kennis. Waar zijn graf lag, was tot dusver echter onbekend. (Belga/MS)

Een deel van het ongeveer 3.200 jaar oude graf is een ondertussen grotendeels vervallen piramide in lemen baksteen. De piramide was vijftien meter breed, meldde het Egyptische bestuur voor Oudheid. Volgens berekeningen van de archeologen was de piramide oorspronkelijk vijftien meter hoog. Het graf werd in Sheikh Abd el-Qurna, in de omgeving van Luxor, blootgelegd. In het graf werd een reliëf ontdekt dat de vizier afbeeldt terwijl hij een godheid huldigt. Over het leven en werk van deze belangrijke hofbeambte, van wie ook al standbeelden opgegraven werden, hadden egyptologen al enige kennis. Waar zijn graf lag, was tot dusver echter onbekend. (Belga/MS)