Dat kondigde de verantwoordelijke voor archeologische vondsten in Napels en Pompeï aan.

"Dit is een noemenswaardige vondst die erg belangrijk is voor ons, zeker gezien de kwaliteit van het marmer en de staat van het standbeeld", verklaarde Paolo Caputo, verantwoordelijke voor de archeologische site in Baia aan AFP.

Het standbeeld werd eind oktober ontdekt door een archeologisch duiker, in samenwerking met de toezichthouder van Napels, in een onderwaterstaand deel van de stad Baia, waar voorheen een keizerlijk paleis stond.

Het beeld is dat van een vrouwelijke figuur, het is bijna twee meter hoog en heeft geen armen of hoofd.

"Het hoofd werd nog niet ontdekt, we weten nog niet of het gaat om een standbeeld van een godin of een lid van de keizerlijke familie", voegde Caputo daar nog aan toe. Het beeld zal nu nader worden bestudeerd.

Baia was in de Romeinse tijd een populair thermenoord in de Golf van Napels. Baia bestond uit een groep villa's.

Een van die villa's van de rijke aristocratenfamilie Pisoni, werd in beslag genomen door keizer Nero (37-68), die er een van zijn zomerresidenties van maakte. Het is in de buurt van die villa dat het standbeeld onder water werd gevonden. (Belga/MS)

Dat kondigde de verantwoordelijke voor archeologische vondsten in Napels en Pompeï aan. "Dit is een noemenswaardige vondst die erg belangrijk is voor ons, zeker gezien de kwaliteit van het marmer en de staat van het standbeeld", verklaarde Paolo Caputo, verantwoordelijke voor de archeologische site in Baia aan AFP. Het standbeeld werd eind oktober ontdekt door een archeologisch duiker, in samenwerking met de toezichthouder van Napels, in een onderwaterstaand deel van de stad Baia, waar voorheen een keizerlijk paleis stond. Het beeld is dat van een vrouwelijke figuur, het is bijna twee meter hoog en heeft geen armen of hoofd. "Het hoofd werd nog niet ontdekt, we weten nog niet of het gaat om een standbeeld van een godin of een lid van de keizerlijke familie", voegde Caputo daar nog aan toe. Het beeld zal nu nader worden bestudeerd. Baia was in de Romeinse tijd een populair thermenoord in de Golf van Napels. Baia bestond uit een groep villa's. Een van die villa's van de rijke aristocratenfamilie Pisoni, werd in beslag genomen door keizer Nero (37-68), die er een van zijn zomerresidenties van maakte. Het is in de buurt van die villa dat het standbeeld onder water werd gevonden. (Belga/MS)